Däck

En viktig säkerhetsdetalj för dig och din bil i trafiken är däcken. För att du ska kunna åka säkert och bekvämt, är det viktigt att du väljer ett däck som är anpassat till just din bil.

Med vår egenutvecklade sök- och matchningsfunktion ser du till att däcken till fälgarna du väljer passar din bil. Alla däck, fälgar och hjul som du hittar på hjuldepån.se inspekteras noggrant av våra däckspecialister. Det betyder att du säkert kan välja både begagnade och nya däck till de hjul du är intresserad av.

Du kan ha olika fälgstorlekar på din bil. Det du behöver tänka på är att använda ett däck som är anpassat till fälgstorleken, annars blir däcket för litet eller för stort i sin ytterdiameter. För små eller stora hjul gör att däcket kan ta i bilens skärmkanter eller inuti hjulvalvet när du gör större rattrörelser. Dessutom kan bilens visa fel hastighet och körsträcka om rullomkretsen skiljer för mycket. Tillåten varians i rullomkrets är 5% jämfört med bilens specifikation. Vår egenutvecklade sök- och matchningsfunktion säkerställer att de däck du väljer passar fälgen och den bil du söker på.