Fälgar

När du ska köpa fälgar är det många aspekter som avgör om fälgen passar på din bil. Viktigt är naturligtvis att fälgens mått passar på bilens nav och går att montera. Det är också viktigt att dimensionen på både fälg och däck i övrigt är rätt för din bil. En annan aspekt är att du tycker att bilen ser snygg ut med de nya fälgarna. Fälgarna är en viktig del av bilens helhetsintryck.

Stålfälgar är den billigaste typen av fälgar och sitter ofta på bilar med mindre hjul och enklare utrustningspaket. Fördelar med stålfälgar är att de är billiga i inköpspris, har en hög hållfasthet och är rep- och slagtåliga. En stålfälg är svår för dig att dra sönder med ett fälgkors eller på annat sätt förstöra även vid oförsiktig körning oavsett vägbulor, gropar eller andra slag på vägen. Den tål stryk med andra ord.

Aluminiumfälgar ger dig ett mer exklusivt intryck och aluminiumfälgar sitter oftast på bilar med sport- eller andra typer av premiumpaket. Fördelar med Aluminiumfälgar är att de inte rostar och en rätt skött fälg kan hålla i 20 år. Aluminiumfälgar går att gjuta i många olika mönster och spännande storlekar utan att tyngden av fälgen blir ett problem. Aluminium är ju en lättmetall så fälgarna kan vara både stora och lätta. Därför är alla fälgar av större dimensioner just aluminiumfälgar. Ska du använda lågprofildäck är det uteslutande aluminiumfälgar som gäller. Öppna aluminiumfälgar ger också bromsarna bättre kylning.

Här kan du söka efter hjul med plåt-, eftermarknads aluminiumfälgar och original fälgar från biltillverkaren i aluminium. Sökfunktionen hjälper dig hitta fälgar och däck med rätt dimensioner som passar just din bil.