Kompletta hjul

Vinterdäck eller sommardäck? Här hittar du begagnade kompletta hjul till riktigt bra pris. Alltid komplett med fälg dessutom.

Kompletta hjul till din bil

Alla bilar har kompletta hjul monterade under sig när de färdas på vägarna. Ett komplett bilhjul består av två komponenter, ett däck och en fälg. Saknas en av de två delarna går hjulen inte att använda. Vi på Hjuldepån kan erbjuda alla fordonsägare ett stort lager av begagnade däck och fälg som är leveransklara. Vi har kompletta hjul som passar de flesta bilmärken och årsmodeller. 

När du vänder dig till oss för att hitta billiga däck online får du inte bara tillgång till de mest prisvärda alternativen på marknaden, utan även möjlighet att hitta kompletta hjul från de mest omtyckta leverantörerna. Alla våra produkter levereras färdigt monterade, så du behöver inte själv boka tid på en verkstad för att montera däcket på fälgen.

Hur väljer man rätt bland alla kompletta hjul?

För att kompletta hjul skall kunna monteras på bilen behöver bultmönstret på fälgarna passa fordonet. I korthet innebär det att fälgarna måste ha samma antal bulthål som bilen har. Om du inte vet vilket bultmönster ditt fordon har kan du leta efter alla passande hjul genom att fylla i bilens registreringsnummer. När du har gjort det kommer du se alla kompletta hjul vi har i lager som passar just ditt fordon.

Det är alltid att rekommendera att välja en av standardstorlekarna som rekommenderas för fälgarna på det specifika fordonet. Monterar man en avvikande storlek måste man istället minska på däckprofilen för att hjulet skall få plats i hjulhuset, vilket ger en mindre komfortabel bilfärd. De alternativ på kompletta hjul vi visar när du fyller i ditt registreringsnummer hör till de rekommenderade storlekarna, både vad gäller däcken och fälgarna. 

När du tittar på kompletta hjul kommer du också stöta på olika siffror som anger olika saker. Fälgarnas storlek anges alltid i tum, medan däckets dimensioner anger:

  • Däckbredd
  • Däckprofil
  • Fälgdiameter
  • Belastningsindex

Det sistnämnda, belastningsindexet, är ett nummer som informerar om den maximala tyngden däcken klarar av att bära upp.

Vilka köregenskaper är viktiga?

När det kommer till valet av fälgar och däck är även köregenskaperna något viktigt att ta i beaktande. Medan fälgarna främst påverkar utseendet så är det bildäck man väljer avgörande för körupplevelsen. Hos oss kan du till exempel hitta punkteringsfria däck som har en låg bränsleförbrukning och en låg ljudnivå i kupén. Eller året runt däck som bådar för en bekväm körning både på torrt, vått och halt vägunderlag. 

Om du är ute efter billiga däck med speciella köregenskaper kan du bekanta dig med de kompletta hjul som intresserar dig i vårt sortiment, för att sedan titta närmare på vilken klass däcktillverkarna har angett för exempelvis grepp på vatten eller bränsleförbrukning. Alla däck klassificeras på samma sätt enligt en EU-standard, där A är det högsta betyget som går att få.

Våra begagnade däck är trygga och säkra

Att välja begagnade däck och kompletta hjul är ett sätt att både hålla kostnaderna nere och att värna om planeten. Många däck slängs allt för tidigt, vilket är något som sliter på jordens resurser. Vi tycker det är en självklarhet att göra det möjligt för alla bilägare att köpa däck som är säkra i trafiken, utan att det skall kosta för mycket. 

Alla kompletta hjul vi har i vårt lager är begagnade, och även kontrollerade vad gäller mönsterdjup och andra skador. Tack vare det kan du som vill beställa däck kontrollera att mönsterdjupet håller sig inom de lagstadgade kriterierna, som är minst 1,6 millimeter under sommaren och 3 millimeter under vintern. För att ytterligare underlätta för dig som vill hitta däck på nätet har vi valt att ange hur mycket av mönsterdjupet som finns kvar i procentform. Vi anger också vilken bilmodell våra kompletta hjul suttit under tidigare.